Ta hand om dina skor

Likaväl som vi sköter om resterande garderob så gäller det att du tar hand om dina skor. Många gånger så kan dina skor hänga med betydligt längre med rätt vård. en del skor använder vi oss av mer än andra och behöver mer omsorg för att hänga med.

Det finns många bra tips på hur du sköter om dina skor och vi tänkte delge dig av några som kan vara bra att använda sig av för få en längre livslängd på dina skor. När du köpt nya skor så kan det vara bra att använda dom sparsamt i början. Låt de forma sig efter dina fötter och låt dom få vila ordentligt mellan varven du använder dom.

Låt skorna torka upp ordentligt efter en dags användning, det kan vara bra att köpa på sig några skoblock som du kan hitta hos Skolyx bland annat. Skoblocken hjälper dina skor att hålla den form den ska ha och hjälper också till att torka ur skorna. Använd främst skoblock i cederträ då de är de bästa för din sko.

Försök inte att ta på dig skorna med hjälp av fingrar utan använd ett skohorn då detta minskar risken att skada skons bakkappa. Har du snörda skor så lätta alltid på snörningen innan du tar av dig skorna, men också innan påsättning av skorna. Skulle skorna bli riktigt våta av regn eller annat så stoppa i papper till en början för att orka ut ordentligt.

Skor behöver rengöras och vårdas och om detta görs på rätt sätt så kommer skorna att vara med dig betydligt längre. Med rätt skötsel så kan en snygg skinnsko bli vackrare med åren. Ta hand om dina skor på rätt sätt så kommer du att få glädje av dom under längre perioder.