Snyggt på ditt barn

Många barnkläder är funktionella, men om barnen får välja ska de vara snygga och ha något roligt tryck eller mönster.

Sportamore har ett stort utbud av trendiga barnkläder och skor och det lönar sig att jämföra priser och utnyttja rabatter när man kan. För som alla vet så slits kläderna framförallt på de mindre barnen när de är ute och leker på förskolan. Klättrande, lek i sandlådan och cykling tar hårt på många material och det blir även lätt fläckar när barnen äter eller målar som kan vara svåra att få bort.

Trender hösten 2015

Tycker man det är roligt att följa modetrender och vill att även barnen ska få plagg som är inne kan det vara värt att ta en titt på trenderna som gäller just nu. I Sydsvenskan kan man läsa om de trender som presenterades på modemässan i Köpenhamn. Många kläder inspireras från naturen och vi ser allt fler kläder med tryck av rävar, vargar, harar, höstlöv och andra naturföreteelser i butikerna i höst.

Material som lammskinn och ull kommer stort och är ett smart val om barnen vistas mycket ute på förskolan och under rasterna på skolan. Stilen kännetecknas av en varm, avslappnad stil med kläder som har volym och inte sitter extremt tajt. Det gör det också lättare för barnen att hitta kläder som passar.

Barnkläderna blir mer och mer unisex inriktade, både i passform och färg för att passa både pojkar och flickor. Att plaggen inte är typiskt tjejiga eller killiga skapar bra förutsättningar för syskon som så småningom kommer att ärva dem. Plaggen har fortfarande mycket färg, men nyansen på färgerna är mjuk och det skapar fina kontraster mellan olika toner.

På fötterna hittar man allt från fodrade vinterstövlar, till trendigare kängor och gummistövlar med foder som passar när det är plusgrader och regnar.