Skapa en ny stil från topp till tå

För oss som inte älskar shopping kan det vara svårt att göra en förändring i garderoben. Det känns mest besvärligt att hitta nya plagg och svårt att veta vad du borde köpa och inte. 

Ansikte och huvud

Testa att sätta i löshår för att snabbt få en ny frisyr och ny attityd. Mycket av självförtroendet sitter i håret och där kan du också börja med din ny stil. Hitta en frisyr, längd och färg som du gillar och fortsätt därifrån. Har du tidigare haft kort hår kanske det är dags att testa en längre variant. Har du tunt hår kan du använda löshår för att få mer fyllnad. Passa på att besöka en make up-butik och få hjälp med sminkningen. En sminkös kan snabbt avgöra vilka färger du passar i och vilka toner du ska ha på foundation och puder.

Kläder

Du kan få lite hjälp på vägen med en stylist. Boka in ett besök och diskutera fram vad du gillar och inte. Du kan får prova några typplagg eller ta med dina egna favorit för att stylisten ska få en idé om vilka plagg du skulle gilla. Det kostar så klart mer än att bara sitta på en onlinebutik och handla, men det här är lösningen om du vill byta stil men inte vet hur du ska börja. Det finns stylister som även agerar personal shoppers. Du ger dem en budget och de går ut och hittar kläderna åt dig. Du behöver bara luta dig tillbaka och invänta din nya garderob.

Skorna och accessoarerna

Skor kan vara lite kinkigt för många. Man har alltid en idé om vad man vill ha på sig och vill gärna testa skorna innan köp. Det gör det svårare att skicka ut personliga shoppers. Här måste du nog ge dig ut och prova skorna själv och hitta din egen uppfattning. Ta på dig en av dina nya outfits så du kan se hur skorna passar till stilen. Accessoarer är det som hjälper eller stjälper en utstyrsel. Här kan du dock köpa hejvilt utan att det kostar skjortan så om du köper något och sedan inte gillar det, har du inte kastat bort massor med pengar.