Rätt klädd för festen

Rätt kläder för rätt tillfälle finns alltid och är något som aldrig är fel att sträva efter. Ett tillfälle då vi alla tar tiden att hitta rätt outfit är såklart till festen. Nu finns det ju många olika slags tillställningar och det gäller ju att veta vad som faktiskt gäller när det kommer till allt från formell till ledig klädsel.

Sommarfest

En sommarfest är i regel något som har en väldigt ledig stil. Ibland kan man få inbjudningar där klädkoden beskrivs kort och gott som sommarfin. Finare än vardag men inte uppklädd som för ett bröllop eller liknande är oftast vad man vill satsa på. Annars är det många gånger upp till var och en att välja något de tycker är snyggt och passar in.

Formella tillställningar

På andra sidan spektrumet har vi de riktigt formella festerna där det tydligt står på inbjudan att gäster ska följa en angiven klädkod. Det kan exempelvis vara: kavaj, mörk kostym, smoking eller högtidsdräkt/frack. Och är man inte bekant med exakt vad somliga innebär kan man snabbt kolla upp detta hos Etikettdoktorn. Medan männens stil ofta är väldigt bestämd har kvinnor i regel fler alternativ vad gäller de exakta plagg som passar in.

Maskeradparty

Fester kan dock vara tillfällen då vi klär upp oss på medvetet roliga eller galna vis och det är ju precis vad maskeradpartyt är till för. Vare sig det är ett tema som halloween eller 80-tals gäller det att tänka ut vad som vore roligt att komma klädd som. Butiker som Partyhallen är en bra plats att söka inspiration på om man har lite idébrist själv. Det kan vara allt från en komplett outfit eller bara en eller annan accessoar som kan få idéerna att börja komma.