Öka livslängden på din BH

En BH är tänkt att hålla i många år framöver, men det innebär att du som ägare måste ta hand om den på rätt sätt. Även om sömmarna är starka och tyget av bra kvalité, kommer den att gå sönder om du inte lär dig skötselråden. 

Flera modeller

Du ska alltid ha mer än en BH. En BH ska tvättas åtminstone efter var tredje användning och medan BH:n torkar behöver du ett substitut. Du vill säkert också ha modeller för en promenad i skogen, en som sitter bra en hel arbetsdag och en lyxigare spetsmodell när du vill känna sig lite sexigare.

Det viktigaste är att din BH får vila och inte används varje dag, då kommer den att gå sönder i förtid. Eftersom nästan alla BH:s idag innehåller elastan behöver du låta den ligga då och då för att trådfibrerna ska återhämta sig. Annars kanske elastan i tyget försvagas eller försvinner och BH:n är inte lika bekväm och stretchig längre.

Tvättning

Det kan vara lite av en vetenskap att tvätta dina underkläder. En BH som kan tvättas i maskinen ska alltid stängas så att hakarna inte kan fastna och riva sönder spetsen. Tvätta som fintvätt och köp gärna specialtvättmedel för just underkläder och sköra tyger. Men även BH:s som går att maskintvättas mår bättre om du handtvättar dem och låter dem torka på en plan yta. En BH med bygel ska du alltid handtvätta, annars kan bygel äta sig genom tyget.

Vita underkläder kan du också tvätta med kulörtvättmedel eftersom majoriteten av vita tyger är färgad vitt, inte naturligt vita. Se bara till att inte tvätta dem tillsammans med starka eller svarta färger eftersom dessa kan färga av sig på den vita BH:n.