Modern manlighet – mode och mer

Det ät inte lätt att vara man idag. De flesta av de negativa saker som tidigare bara drabbade kvinnor drabbar nu även män när det gäller utseendefixering och krav på ett propert yttre. Detta samtidigt som män fortfarande förväntas kunna uppfylla den traditionella mansrollen.

Mannen ska inte bara ha gjort en manikyr nyligen, han ska också vara beredda att förstöra den genom att byta däck på bilen eller göra ett hål i en vägg.

För att hålla takten med de krav som ställs på en 2000-talsman så gäller det alltså att vara snygg, att vara vältränad och att vara händig. Samt att hänga med i trenderna och klä sig snyggt (inte för feminint även om vissa traditionellt feminina accessoarer kan vara helt rätt). Helst ska mannen också ha ordentlig skäggväxt och kunna odla ett lumberjack-skägg för att leva upp till idealen.

Alla har ju dock inte generna för att odla ett magnifikt skägg; för somliga är resultatet sällan mer än några fläckiga ytor på kinden. Men istället för att försöka lyckas med något som uppenbarligen inte kommer att få de önskade resultatet kan det i detta fall vara bättre att helt enkelt sträva efter att hela tiden vara så renrakad som möjligt. Att bara satsa på skägg på hakan, eller kanske satsa på att endast odla en mustasch är så klart ett alternativ. Medan ingen av dessa är riktigt på mode på samma sätt som helskägg kan det helt klar vara ett alternativ. Det beror så klart på resultatet man kan få.

Det enklaste att lösa är kläderna. Här finns en uppsjö av olika klädbutiker online att vända sig till, som till exempel Stayhard som har det mesta för dig som vill vara i samklang med trenderna just nu. Det svåraste att lösa för den som inte har det naturligt är sannolikt skäggväxten, även om det finns en del tricks för att bättra på den. Vissa män kommer dock aldrig komma i ett läge där de klarar att fixa ett sånt tjockt helskägg som är inne just nu. Det dessa män har att göra är att hoppas på att trenden vänder och att man om ett par år kommer skratta åt björnskäggen på samma sätt som man nu skrattar åt hockeyfrillan.

Utseendet är ytterligare en sak som är svår att göra något åt, utan dyr kirurgi. Det du som man kan jobba med är kroppkonstruktionen. Se till att lägga in timmar på gymmet för att fixa tvättbrädan och bröstmusklerna. Glöm inte bendagen. Händighet kan lösas med kurser och övning om du inte redan jobbar som snickare eller bilmekaniker. Eller så tar du helt enkelt och konstaterar att det är dags att vända på könsrollerna – nu är det mannens tur att vara snygg och kvinnornas tur att fixa saker. Lycka till!