Mer än bara tid

Armbandsur är en betydligt nyare uppfinning än vad många av oss tror, det första uret för handleden skapades under tidigt 1800 tal. Men det var först efter första världskriget som armbandsuret blev en modetrend på riktigt. På snare tid har klockorna ersatts av aktivitetsarmband och smarta klockor, men än så länge behåller de traditionella klockorna sin statuskänsla. Många menar att klockan är det enda smycka som en välklädd man kan komma undan med att bära och kanske stämmer det. Här kommer en liten genomgång av modeller för dig som är nyfiken på att köpa en riktig klocka att stila med.

Dykarklockan är möjligen den vanligaste modellen av analoga klockor. Det tydligaste särskiljande draget är en utanpåliggande ring som går att justera för att lättare kunna mäta tid vid dykning för att undvika dykarsjuka och se till att syret räcker till. Även om det är ovanligt att dessa funktioner är skälet till inköpet så är klockmodellen mycket populär och ikonisk, klockor.se har ett bra utbud av dykarklockor. Den mest ikoniska dykarklockan är mest troligt Rolex Submariner, men du behöver inte tömma pensionssparandet för att ha råd med en snygg dykarklocka.

Pilotklockan är en annan typ av analog klocka. Skillnaden är att den oftast innehåller skydd mot magnetism, mätningsfunktioner för mellantider och funktioner för att kunna beräkna positionering. Omega speedmaster är en av de mest ikoniska modeller av poilotklockor. Sportklockor är också en populär modell som erbjuder möjlighet till tidtagning med din klocka. Även om alla dessa funktioner inte är något som egentligen gör en skillnad i vardagslivet för många av oss så handlar det mer om stil på klockor och hur du vill klä dig. Det handlar med andra ord främst om ett sätt att uttrycka sig på, så hoppas att du blivit lite klokare av vår genomgång.