Män och accessoarer

Accessoarerna gör mannen är ett klassiskt uttryck som inte är mindre sant idag. I denna artikeln går vi därför igenom de vanligaste accessoarerna för män.

Slipsar och flugor

Även om slipsar och kanske framförallt flugor för de allra flesta inte är något som bärs till vardag så lyfter det utan tvekan klädseln till en helt ny nivå. När man väljer slips och fluga så är det viktigt att välja alternativ som passar med den övriga klädseln. Om man vill så kan man se till att ha matchande slips och näsduk. Detta kan däremot lätt se uniformsliknande ut vilket gör att många experter istället föreslår att man matchar näsduken till skjortans färg, oavsett vilken färg slipsen har. Detta ger även en annan frihet att välja slips som passar hela utstyrseln.

Om du vill börja använda dig mer av slips så föreslår vi att ni utforskar en butik med större utbud och väljer några alternativ som skulle kunna passa dina existerande outfits och sedan arbetar utifrån det. Vi har goda erfarenheter av Neckwear som erbjuder ett stort utbud av allt det vi pratat om i detta stycket samt har både gratis leverans och retur.

Armbandsuret

När alla idag bär runt på en mobil som utöver alla avancerade funktioner även kan visa tiden så har behovet av en dedikerad klocka i mångt och mycket försvunnit. Detta har gett armbandsuret en ny plats som huvudsakligen accessoar och möjligtvis samlarobjekt för de med djupare intresse.

Om klockan huvudsakligen är en accessoar så kan man många gånger komma undan med alternativ som inte kostar mer än någon eller några tusenlappar. För de som vill börja använda sig av ett finare mekaniskt ur handgjorda i Europa så stiger priset snabbt.

 

Bälten och skärp

Den kanske vanligaste accessoaren som de flesta män använder sig av är utan tvekan bältet. Även om bältet har en klar funktion så bör dess största värde ligga i att komplettera utstyrseln då byxorna alltid bör ha så pass bra passform att de inte behövs. Precis som med slipsen så gäller det här att välja ett bälte som matchar bra med övriga utstyrseln. Det är även extra viktigt att i detta fallet hålla koll på skorna och se till att de matchar.