Blanda olika klädstilar – går det?

Att blanda klädstilar med varandra kanske först känns som något svårt eller opassande. Men det är faktiskt fullt möjligt och har gjorts många gånger även i modern historia. Faktum är att vissa kombinationer vi mer eller mindre tar för givet idag började som blandningar av stilar.

Ett väldigt talande exempel för detta är trenden i manligt mode att bära kavaj tillsammans med en t-shirt och ett par vanliga byxor. Ingen skulle idag ifrågasätta den kombinationen, men attityden bland många var väldigt annorlunda när det först började hända. Likaså kan du på sommaren hitta de som bär kavaj samtidigt som shorts, vilket mer eller mindre är en naturlig evolution som det ovanstående exemplet banade vägen för.

Att just blanda ledigt och uppklätt går att experimentera med på många sätt och vis. Streetwear har länge varit populärt och är något som är speciellt vanligt att använda tillsammans med mer formella stilar. Om du letar efter något att testa med några av dina finkläder kan detta vara ett bra ställe att börja på.

Har du redan en garderob fylld med kläder i varierande stilar har du egentligen den bästa möjliga utgångspunkten för att testa dig fram. En del kombinationer kommer nog inte kännas så väldigt annorlunda från outfits du sätter ihop till vardags. Men du kan alltid prova lyfta fram det som känns mindre dominant med hjälp av accessoarer i samma stil.

Skorna kan vara en bra sluttouch på det hela. Som att välja ett par finskor tillsammans med vardagskläder eller tvärt om och ett par trendiga sneakers med en finare kjol eller klänning.

Saknar du variationen i din garderob kan du alltid klä upp dig i en stil och gå ut till en klädbutik med helt annat utbud och matcha som du vill. Hittar du en kombination du fungerar är det bara att slå till.